У ВООЗ заявили, що у світі сприятлива ситуація для виникнення нових COVID-штамів

У ВООЗ заявили, що у світі утворилась "токсична суміш", яка сприяє появі нових мутацій COVID-19

Журналіст стрічки новин
У ВООЗ заявили, що у світі сприятлива си…
Фото: Рixabay

В Організації наголосили, що це ідеальний рецепт для появи нових небезпечних штамів – слабкі темпи вакцинації і низький рівень тестування.

Про це передає Depo.ua з посиланням на брифінг голови ВООЗ Тедроса Гебреєсуса.

"У глобальному масштабі у нас утворилася токсична суміш із слабкого охоплення вакцинацією і дуже низького рівня тестування – рецепт для появи нових, більш небезпечних варіантів", – зауважив він.

Гебрейєсус закликав країни фінансувати глобальну ініціативу ACT Accelerator щодо справедливого доступу до нових засобів діагностики, лікування та вакцин від коронавірусу. Він наголосив, що закриття кордонів та заборона поїздок не убезпечить їх від проникнення нових штамів. Наразі вакцинація є єдиним способом вирішення ситуації.

"Повні заборони на поїздки не завадять міжнародному поширенню "Омікрон", і вони є важким тягарем для існування. ВООЗ продовжує закликати всі країни оптимізувати заходи громадського здоров’я та соціальні заходи, а також гарантувати, що люди з високим ризиком та уразливі особи в усіх країнах будуть негайно повністю вакциновані. Водночас не можна забувати, що ми вже маємо справу з дуже заразним і небезпечним варіантом – варіантом "Дельта", на який зараз припадають майже всі випадки у світі. Нам потрібно використовувати інструменти, які ми вже маємо, щоб запобігти передаванню та врятувати життя від "Дельти". І якщо ми це зробимо, ми також запобіжимо передаванню та врятуємо життя від "Омікрону", – резюмував він.

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ розповіли, у яких країнах з'явиться новий коронавірус. Ці країни являють собою середовище з високим ризиком появи нових варіантів коронавірусу.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme