У ВСУ відповіли на критику Зеленського про рішення у справі Тупицького

Верховний Суд прокоментував заяву Офісу президента щодо рішення про скасування указу Володимира Зеленського про звільнення Олександра Тупицького з посади судді Конституційного Суду

Журналіст відділу новин
У ВСУ відповіли на критику Зеленського п…
Фото: Сайт КСУ

Про це пише Depo.ua, посилаючись на заяву Верховного Суду.

Відомо, що раніше на сайті ОП з'явилося повідомлення у якому йшлося про те, що рішення Верховного суду щодо Тупицького є спробою зірвати судову реформу. Водночас у ВСУ кажуть, що підтримують реформу, але хочуть, щоб зміни відповідали Конституції. Там наполягають, що рішення щодо Тупицького ґрунтується на верховенстві права.

"Будь-які реформи, що сприяють цьому, отримують безумовну підтримку з боку ВС. Водночас усі зміни повинні відбуватися лише відповідно до Конституції. Реформування судової влади неможливе без поваги до незалежності суду і суддів та без розуміння функцій і ролі суду в державі", – заявили в ВС.

Нагадаємо, що 14 липня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ президента Володимира Зеленського від 27 березня поточного року, яким він скасував указ свого попередника Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду.

У президента України назвали повернення посади звільненому екс-голові КСУ Олександрові Тупицькому спротивом частини суддівського корпусу фундаментальній судовій реформі. Також у Зеленського заявили, що оскаржать скасування звільнення Тупицького й пообіцяли не допускати Тупицького до роботи в КСУ попри рішення Верховного Суду.

Читайте також: Зеленський проти Тупицького: Чим закінчиться криза в КСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme