У Зеленського назвали рішення КСУ щодо двох суддів затягуванням часу

Прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров прокоментував рішення Конституційного Суду щодо призначення двох новий суддів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Зеленського назвали рішення КСУ щодо д…
Фото: ОПУ

Йдеться про нових суддів Конституційного Суду Олександра Петришина та Оксану Грищук – саме їх 26 листопада президент призначив до установи замість звільнених раніше Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Никифорова у Facebook.

За словами прес-секретаря президента, рішення КСУ є проявом "кругової поруки у судовій системі".

"Володимир Зеленський засмучений відмовою КСУ приймати присягу кандидатів на вакантні позиції за президентською квотою. Для Офісу президента це виглядає затягуванням часу в надії на те, що кругова порука в судовій системі знову спрацює, і Верховний Суд прийме вигідні рішення для скомпрометованої верхівки КСУ", – наголосив Никифоров.

За його словами, Зеленський сподівається, що у Верховному Суді "усвідомлюють суспільний запит на судову реформу, як і те, що вона є ключовою умовою для економічного розвитку нашої країни".

У Зеленського назвали рішення КСУ щодо двох суддів затягуванням часу

Зауважимо, сьогодні, 30 листопада, Конституційний Суд визнав неможливим приведення до присяги двох суддів, яких минулого тижня призначив Зеленський.

Нагадаємо, що 14 липня цього року Верховний Суд визнав незаконним указ Зеленського про скасування ним указу про призначення Тупицького суддею КСУ. Наразі справа перебуває на апеляційному розгляді у Великій палаті Верховного Суду.

2 листопада Касаційний суд зупинив провадження у справі про відсторонення Олександра Тупицького з посади судді Конституційного Суду України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme