Верховний Суд призупинив справу щодо відсторонення Тупицького з посади

Касаційний суд зупинив провадження у справі про відсторонення Олександра Тупицького з посади судді Конституційного суду України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Верховний Суд призупинив справу щодо від…
Фото: КСУ

Таке рішення суд ухвалив на клопотання сторони Тупицького.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу суду.

Зазначається, що Суд продовжив розгляд справи сьогодні, 2 листопада. Йдеться про оскарження Тупицьким указу президента Володимира Зеленського від 29 грудня 2020 року.

"Під час судового засідання колегія суддів заслухала клопотання представника відповідача про зупинення провадження у справі до вирішення Конституційним Судом України справи за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності), зокрема, Указу Президента України від 29 грудня 2020 року № 607/2020", – йдеться у повідомленні.

Таким чином, Суд продовжить провадження у справі після набрання законної сили рішення Конституційного суду.

Що відомо про "справу Тупицького"

28 грудня 2020 року голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому було повідомлено про підозру у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка.

29 грудня Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці.

27 березня Глава держави скасував укази четвертого президента України Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного Суду.

29 березня 2021 року стало відомо, що після звільнення Тупицького обов'язки очільника КСУ буде виконувати Сергій Головатий, який був заступником Тупицького.

5 квітня 2021 року КАС ВС прийняв позовні заяви до розгляду та відкрив провадження у справах за позовами О. Тупицького та О. Касмініна щодо оскарження Указу Президента України, який анулював їх призначення на посаді.

14 липня стало відомо, що Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ президента Володимира Зеленського, яким скасовано призначення Олександра Тупицького суддею КСУ.

19 липня ДБР відкрило кримінальне провадження через рішення суду в справі Тупицького за фактом зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків.

На початку жовтня Президент Володимир Зеленський подав апеляцію на рішення суду про скасування його указу щодо звільнення з посади голови Конституційного Суду Олександра Тупицького

Нагадаємо, на початку жовтня ДБР завершило одне з розслідувань у справі Тупицького. Йшлося про організацію несанкціонованого втручання у роботу автоматизованої системи "Клієнт Казначейства-Казначейство".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme