У Зеленського пояснили, куди витратять гроші із свіжого траншу МВФ

Новий транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі 2,7 млрд дол. Україна не використовуватиме на поточне споживання

Журналіст стрічки новин
У Зеленського пояснили, куди витратять г…
Фото: EPA

Зазначимо, що ці гроші використають для стимулювання економічного розвитку у середній та довгій перспективі.

Водночас дискусія з цього питання все ще триває. Про це розповів в ефірі програми "Велика п'ятниця" на телеканалі "Україна 24" радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко, передає Depo.ua.

"Як я розумію ситуацію, частина цих коштів може бути заведена в золотовалютні резерви НБУ, щоб створити додаткову подушку безпеки для країни. Частина цих коштів буде використана цього року, але значна частина буде використана наступного року. Йдеться про використання цих коштів не на, що називається, поточне споживання, а про використання цих коштів, щоб стимулювати економічний розвиток в країні у середньому та довгостроковому проміжку часу", – додав радник президента.

За словами Устенка, кошти витрачатимуть на те, що дає так званий синергічний додатковий ефект. Він пояснив, що з точки зору цього додаткового ефекту, який забезпечує стійке економічне зростання, "це означає, що кошти можна використовувати на проекти, пов'язані з розбудовою інфраструктури, з підтримкою або стимулюванням вітчизняних виробників, наприклад, з приводу машинобудування".

Нагадаємо, Україна отримає новий транш вже 23 серпня. За словами Зеленського, ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme