Зеленський розповів, на що Україна витратить $2,7 млрд траншу МВФ

Вже 23 серпня Україна отримає 2,7 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду

Журналіст стрічки новин
Зеленський розповів, на що Україна витра…
Фото: Слуга народу / Facebook

Таке рішення 2 серпня ухвалили керівники МВФ більшістю голосів. Всього між країнами буде розподілено спеціальні права запозичення (СПЗ) на суму 650 мільярдів доларів США.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризи, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Це стане гарним подарунком для нашої країни до 30-річчя незалежності. Ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризи та стимулювати нашу економіку. Я вдячний МВФ та особисто Крісталіні Георгієвій за це рішення", – заявив Зеленський.

Він наголосив, що Україна і надалі впроваджуватиме реформи й виконуватиме структурні маяки задля отримання нового траншу МВФ в межах поточної програми stand-by.

"Ми працюємо над завершенням першого перегляду чинної програми Міжнародного валютного фонду та очікуємо місію МВФ у вересні", – сказав Зеленський.

Зазначимо, що про те, що Україна може отримати транш саме у такому розмірі стало відомо ще на початку липня. Тоді ж Рашкован зазначив, що така сума допоможе уряду країни спокійно управляти публічними фінансами.

Водночас президент Володимир Зеленський заявляв, що українська влада виконала всі зобов'язання, які дала фонду, і тепер МВФ може виділити черговий транш. 28 липня він обговорив із директоркою МВФ Крісталіною Георгієвою співпрацю фонду та України. Зеленський запевнив її, що відносини з МВФ є дуже важливими для України, і влада продовжуватиме виконувати домовленості з міжнародними партнерами. Також він зазначив, що тримає під особистим контролем судову реформу.

Відомо, що раніше МВФ поставив три умови Україні для надання наступного траншу. Вони стосувалися наступних питань:

  • відновлення роботи Національного антикорупційного бюро;
  • відновлення роботи Національного агентства з питань запобігання корупції – йдеться, зокрема про кримінальну відповідальність за недостовірні декларації та невчасне її подання;
  • вдосконалення роботи Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Зеленський хоче продовжити співпрацю з МВФ, але на особливих умовах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme