У Зеленського прокоментували скандал навколо телеканалу "UA: Перший": Кажуть, що не втручаються в роботу ЗМІ

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ОП, як і будь-який орган державної влади, не втручається в редакційну політику засобів масової інформації

Журналіст відділу новин
У Зеленського прокоментували скандал нав…
Фото: Вікіпедія

Водночас він розповів, що влада може готувати своїх спікерів до того чи іншого ефіру, аби вони були "глибоко в матеріалі". За його словами, це загальноприйнята практика в усьому світі.

"Ми не втручаємось у роботу журналістів, ми просимо їх дотримуватися паритету й вести збалансовану дискусію", – розповів він у коментарі програмі "Свобода слова Савіка Шустера", пише Depo.ua

Відповідаючи на запитання, яке стосується нещодавньої заяви ведучої Суспільного мовника Мирослави Барчук про контроль з боку ОП участі народних депутатів від фракції "Слуга народу" в телевізійних ефірах, Подоляк зауважив: "Із нею зв’язувався не працівник Офісу президента, а працівник Апарату Верховної Ради. Вони там координувались між ВР по депутатах і між програмою, у цьому випадку – "Зворотний відлік". Там Офісу президента взагалі немає. І єдине, про що вони розмовляли, підкреслюю, єдине – це, можна сказати, офіційна інформація, коли запропонували взяти одного депутата від "Слуги народу", то представник партійного комунікаційного офісу каже, можливо, для паритету було б бажано двох представників, і все".

Подоляк зазначив, що працівники комунікаційної команди "Слуги народу" не говорили, яка тема має обговорюватися, а йшлося саме про те, щоб участь у програмі взяв не один, а двоє депутатів від "Слуги народу".

Посадовець зауважив: якщо у програмі беруть участь вісім спікерів і лише один представляє "Слугу народу", то це "виглядатиме дещо дивно з точки зору, що всі інші це будуть представники опозиції", а потрібен паритет.

Нагадаємо, днями ведуча "UA: Перший" заявила про тиск з боку Офісу президента. Мирослава Барчук розповіла, що ОП "давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу".

Також вона навела деякі приклади вимог з боку ОП щодо присутності гостей в ефірі її програми. Коли телеканал не став виконувати ультиматуми, за словами журналістки, представники "Слуги народу" не прийшли на ефір.

На думку Барчук, така поведінка ОП несе загрозу для свободи слова і незалежної журналістики в цілому, тому пропускати ці "сигнали" не варто.

Президент Володимир Зеленський також відреагував на скандал з телеканалом. Він заявив, що ніколи раніше не чув про журналістку Мирославу Барчук і не знає, хто вона така. Президент зазначив, що вся ця історія має дивний вигляд та може бути простим "хайпом".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme