У Зеленського прокоментували заяву Резнікова щодо американських ППО в Україні

Прес-секретар президента України Сергій Никифоров прокоментував заяву віце-прем'єра – міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова щодо розміщення американських військ у країні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Зеленського прокоментували заяву Резні…
Фото: Скріншот

Резніков під час зустрічі з керівником Jamestown Foundation Гленом Говардом в межах робочої поїздки у США закликав захистити Україну від розгортання російськими військовими ядерної зброї в окупованому Криму. Зокрема йшлося про розміщення підрозділів протиповітряної оборони (ППО) в Україні.

Втім, у Зеленського цю заяву розглядають не як намір, а радше – гіпотетичну можливість зміцнення безпеки в Україні. Про це заявив прес-секретар президента під час щотижневого брифінгу, повідомляє Depo.ua.

За його словами, зараз країна не планує запрошувати американських військовослужбовців для встановлення баз.

"Це залежить від консенсусу в українському суспільстві та від бажання самого НАТО. І від готовності прийняти факт, що будь-які кроки роздратують північного сусіда", – сказав Никифоров.

Він зауважив, що така заява є просто розмірковуванням стосовно посилення безпеки в регіоні.

Никифоров також уточнив, що зараз невідомо, чи буде президент України Володимир Зеленський обговорювати це питання з президентом США Джо Байденом при зустрічі.

"Якщо таке питання підніметься під час переговорів, ми повідомимо постфактум", – додав прес-секретар.

Нагадаємо, дещо раніше розвідка США оприлюднила доповідь про загрози з боку Росії. У ній ідеться, зокрема, що російські Збройні сили є потенційною загрозою існуванню США.

Повідомлялося також, що Україна порушить питання повернення ядерного статусу, якщо не вступить в НАТО.

Довідка: Раніше про нарощування Росією ядерного потенціалу в Криму повідомляв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своїй статті для американського видання Foreign Affairs.

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар під час засідання всеукраїнського форуму "Україна 30" також вказала на те, що Росія продовжує облаштовувати інфраструктуру в окупованому нею Криму під розміщення ядерної зброї.

Про те, що Росія відновлює ядерну базу в окупованому Криму повідомляв і народний депутат України, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme