У Зеленського розповіли, про що той говорив із Байденом

Президенти України та США Володимир Зеленський та Джо Байден провели телефонні переговори

Журналіст відділу новин
У Зеленського розповіли, про що той гово…
Фото: прес-служба президента

У першу чергу Зеленський та Байден обговорили недавній онлайн-саміт президентів США та Росії. Щодо цього саміту, то Володимир Зеленський подякував Джо Байдену за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Сторони обговорили подальші кроки у розв'язанні донбаського конфлікту, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу глави держави.

"Володимир Зеленський наголосив, що ми маємо чіткі пропозиції щодо розблокування мирного процесу й готові обговорювати їх у різних форматах", – йдеться у заяві Офісу президента.

Крім того, президенти обговорили російський газопровід "Північний потік-2", про який український президент заявив, що " українська сторона розглядає проект "Північний потік – 2" виключно через призму енергетичних і безпекових гарантій, а його просування позбавляє Україну важливого чинника стримування російської агресії".

Нагадаємо, що початково переговори Зеленського з Байденом мала відбутися на наступний день після онлайн-саміту президентів США та Росії, 8 грудня.

Але перенесення розмови Байдена із Зеленським на четвер, 9 грудня, анонсував Національний радник з питань безпеки США Джейк Салліван.

Розмова двох президентів розпочалася із годинною затримкою і тривала півтори години.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme