У Зеленського вимагали від Канади не приймати на безпековий форум Порошенка, – дипломат 

Офіс президента України в ультимативній формі вимагав від організаторів Міжнародної безпекової конференції у Галіфаксі (Канада) скасувати запрошення для п'ятого президента Петра Порошенка 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Зеленського вимагали від Канади не при…
Фото: petroporoshenko / Instagram

У Зеленського організаторам фактично поставили ультиматум: не запрошувати на важливу міжнародну подію Петра Порошенка  в обмін на участь у конференції української делегації на чолі з очільником МЗС. 

Про це розповів український дипломат Костянтин Єлісєєв в ефірі радіо "НВ", передає Depo.ua

"Офіційний Київ перед початком конференції почав шантажувати організаторів конференції, канадську сторону: мовляв, умовою участі високої делегації буде те, якщо вони відкличуть запрошення, надіслане п’ятому президенту Порошенку для участі у цій конференції", – сказав Єлісєєв.

За словами дипломата, делегацію на чолі із секретарем РНБО Олексієм Даніловим відправили на конференцію у форсованому режимі. Адже раніше передбачалося, що захід відвідає міністр закордонних справ України. 

"Мені як представнику України було не дуже приємно слухати від організаторів натяки, що ми намагаємося показувати розбіжності між нами й висувати незрозумілі претензії до канадської сторони", – підсумував Єлісєєв.

До слова, Петро Порошенко таки відвідав міжнародну безпекову конференцію. В Канаду він прилетів разом зі своєю дружиною Мариною.

Нагадаємо, п'ятий президент України Петро Порошенко готується до великого дипломатичного турне, у якому представлятиме нашу країну. З 1 по 2 грудня Порошенко з дипломатичним візитом відвідає Німеччину для участі у саміті Міжнародного демократичного союзу.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme