У Зеленського висловили припущення, чому США евакуюють працівників посольства у Києві

У Офісі президента вважають, що США уже в лютому переглянуть рішення про евакуацію співробітників з посольства у Києві

Редактор стрічки новин
У Зеленського висловили припущення, чому…
Фото: Facebook Михайла Подоляка

В Офісі президента припускають, що евакуація членів сімей та частини співробітників посольства США в Києві викликані не так зростанням загрози вторгнення Росії, як логікою внутрішньополітичної ситуації в США.

Радник голови ОП Михайло Подоляк висловив думку, що якби Держдепартамент США не зробив цього, то зіткнувся б із критикою всередині країни LIGA.net

Подоляк зазначає, що якщо США постійно говорять про ризики погіршення ситуації з безпекою, було б дивно не піклуватися про членів сімей службовців посольства.

При цьому він вважає, що "не потрібно ті чи інші внутрішні управлінські рішення урядів країн-партнерів перетворювати на будь-які "тривожні сигнали". Рішення США не вносить серйозних змін у роботу американських диппредставництв, "рівень взаємодії та ефективності залишиться незмінним", – сказав Подоляк.

Він також вважає ймовірним, що рішення про евакуацію може бути переглянуто вже в лютому. 

Нагадаємо, 23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, назвавши його "передчасним кроком і проявом надмірної перестороги". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme