У Зеленського заявили, що подальша робота "нормандського формату" під питанням

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що подальша робота "нормандського формату" за участі України, Франції, Німеччини та Росії перебуває під питанням

Журналіст стрічки новин
У Зеленського заявили, що подальша робот…
Фото: Прес-служба президента України

Про це він сказав, відповідаючи на запитання щодо можливості обговорення теми екології на сході у межах"нормандського формату".

"У мене зараз немає однозначної відповіді. Сам "нормандський формат", його продовження – під великим питанням. Ніяк не можуть домовитися щодо наступного саміту в нормандському форматі на найвищому рівні, навіть міністри поки що не зустрічаються. Тобто тут і політична частина, політичний порядок нормандського формату під великим питанням, що вже говорити про екологію", – пояснив Никифоров у програмі "Взгляд с Банковой" телеканалу "Дом", пише Depo.ua.

Прес-секретар глави держави додав, що наразі відповіді немає, "хоча це дуже правильна тема для обговорення на високих рівнях у "нормандському форматі"".

Нагадаємо, днями міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його російський колега Сергій Лавров продовжує уникати зустрічі в "нормандському форматі". Сам Лавров наголосив, що його країна не братиме участь у зустрічі в "нормандському" форматі, бо Україна досі нібито не виконала домовленості попереднього саміту. Кулеба ж називає такі відмазки Росії плювком в обличчя Німеччини та Франції. 

Відомо, що попередній саміт лідерів країн "Нормандської четвірки" відбувся ще у грудні 2019 року, в Парижі. Нову зустріч канцлерка Німеччини Ангела Меркель хотіла встигнути провести до завершення своєї каденції.

Читайте також: Віртуальна, уявна, чи капітулянтська: Яку зустріч із Путіним готує Зеленський

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme