У "Жулянах" Порошенка зустріли 25 тис. людей: Виступають громадські діячі, політики й ветерани (ТРАНСЛЯЦІЯ)

Біля міжнародного аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського ("Жуляни") на мітингу на підтримку п’ятого президента й лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка зібрались 25 тисяч людей

Журналіст відділу новин
У "Жулянах" Порошенка зустріли 25 тис. л…
Фото: Прес-служба "ЄС"

Сам Порошенко взяв слово й виступив перед своїми прихильниками одразу після виходу з будівлі аеропорту.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

Дещо раніше в "Жулянах" розпочався мітинг на підтримку Порошенка. За даними організаторів, з різних куточків України на акцію прибули 25 тисяч людей.

На мітингу виступили, зокрема, громадські діячі, політики та ветерани війни проти російської агресії.

"Я маю честь відстоювати сьогодні разом з вами права на честь і гідність нашого суспільства. Я дякую всім за підтримку, яку надав мені народ України і я впевнений, що ми не дамо зганьбити ім’я нашого Головнокомандувача і честь нашого п’ятого президента", – заявив генерал-лейтенант ЗСУ, заступник міністра оборони України (2015-2019) Ігор Павловський.

Учасник українсько-російської війни, народний депутат від фракції "Голос" Роман Костенко наголосив, що сьогодні люди зібралися разом, "щоб показати владі, що ми ніколи не дамо тиснути на опозицію, яка в свій час з 2014 року пройшла війну, захистила країну, відбудувала, підняла її з колін, на які її поставила РФ разом з її агентами впливу".

"І зараз ті, хто прийшли, вони знають де вони були тоді. І зараз намагаються розповісти нам як треба створювати нову державу… Ми не відступали ні тоді, коли прийшов ворог до наших кордонів, ні тоді, коли прийшла влада і почала переслідувати наших ветеранів, волонтерів. Ми не відступали, коли переслідували генерала Марченка, Антоненка ми не дали закрити справу "вагнерівців", коли влада хотіла її просто поховати. Ми нікому не дамо кривдити нашу країну", – наголосив нардеп.

Політик Володимир Омелян подякував кожному, хто прийшов "боротися за Україну".

"Ми випробували на власній шкірі, що таке популізм. Коли в країні одна криза змінюється іншою, коли обіцянки змінюють одна за одною. Наша країна втрачає щодня мільярди гривень, які осідають в офшорах оточення Зеленського. Ми на маємо права більше мовчати", – заявив він.

Письменник, перекладач і ведучий Дмитро Чекалкін нагадав, що вчора був день пам’яті кіборгів.

"Сьогодні ми воюємо на два фронти. Тримаємо стрій, друзі. Я завжди нагадую, ким був Зеленський раніше – він був підтанцьовкою банди Януковича. Сьогодні ця людина опинилася на вершині політичного Олімпу. Це величезна загроза нашої стабільності", – заявив він.

Співзасновник політичної партії "Демократична сокира" Юрій Гудименко додав, що люди зібрались "відстояти наше завтра".

"Ми зібралися для того, щоб у нашої країни було майбутнє і в цьому майбутньому були принципи… Принципи говорять нам про те, що президент має займатися своєю справо, Верховний головнокомандувач має обороняти Україну, президент має займатися дипломатією, а не саджати опозицію в тюрми. Ось навіщо ми тут, для того, щоб Україна була країною принципів і у неї було завтра", – додав він.

Водночас музикант і художник Юрій Журавель звернувся до президента Володимира Зеленського: "Починай працювати, якщо ти вліз у це крісло. Ти занадто глибоко увійшов у цю роль за чужим сценарієм".

Нагадаємо, дещо раніше літак, на борту якого перебував Порошенко, приземлився в Києві. Від самого ранку в міжнародному аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського ("Жуляни") перебувала велика кількість правоохоронців і бійців спецпідрозділів.

Читайте також: Порошенко повертається в Україну: Хроніка подій

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme