У зоопарку через тугу за подругою помер найстаріший у світі самець горили

У зоопарку міста Атланта (штат Джорджія, США) помер Оззі – найстаріший у світі самець горили

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У зоопарку через тугу за подругою помер …
Фото: Рixabay

Відомо, що тварині виповнився 61 рік. Оззі був єдиним, що вижив, представником першого покоління горил, які прибули в зоопарк Атланти у 1988 році.

Про смерть свого підопічного адміністрації зоопарку повідомила у Twitter.

"Це нищівна втрата для зоопарку Атланти. Хоча ми знали, що цей час колись настане, ця неминучість ніяк не може зупинити глибокий сум, який ми відчуваємо через втрату легенди", – написав директор зоопарку Реймонд Кінг.

Оззі знайшли мертвим напередодні, 25 січня. Наразі точна причина смерті горили невідома, ситуацію має прояснити розтин. 

Ветеринари зоопарку розповіли, що 20 січня Оззі втратив апетит. А протягом останніх 24 годин у нього додатково зʼявився набряк обличчя та слабкість. 

Тим часом журналісти CNN припустили, що Оззі міг занедужати та померти від туги за своєю подругою Чумбою. Самиці горили було 59 років і через проблеми зі здоров'ям ветеринари зважилися на її евтаназію. Разом з Оззі Чумба прожила 15 років. У пари горил народилися діти: дочка Кучі, сини Кекла, Стаді та Чарлі.

Зауважимо, що Оззі увійшов в історію зоології у 2009 році, коли став першою горилою у світі, яка добровільно брала участь у вимірюванні артеріального тиску.

Померла найстаріша горила світу Оззі

Нагадаємо, раніше в американському місті Сан-Франциско помер найстаріший шимпанзе у світі. До зоопарку він потрапив у 60-х роках минулого століття, а останні 42 роки жив разом з самками Мінні та Меггі. Він був ватажком своєї групи з семи шимпанзе.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme