Угорщина погрожує заважати вступу України до НАТО через критику контракту з "Газпромом"

Керівник адміністрації прем’єра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що країна буде заважати вступу України до НАТО через критику контракту Будапешта з російським "Газпромом"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Угорщина погрожує заважати вступу Україн…
Фото: Pixabay

За його словами, Україна не може мати жодного відношення до енергетичної політики Угорщини. Втім угоду з "Газпромом" має перевірити Єврокомісія.

Гуйяш переконаний, що країна зобов'язана продовжувати блокувати вступ України до НАТО, повідомляє Depo.ua із посиланням на Magyar Nemzet.

"Помста України сталася задовго до наших газових домовленостей з росіянами – коли Україна внесла змін до закону про освіту, чим грубо обмежила використання рідної мови угорців Закарпаття. Тому Угорщині слід продовжувати блокувати її шлях до НАТО", – сказав керівник адміністрації прем'єра.

Він зазначив, що йому вкрай прикро, що Київ не може "оцінити серію жестів, зроблених Угорщиною, попри нинішні серйозні суперечки".

"Ми хочемо повернутися на шлях діалогу", – запевнив Гуйяш.

Зауважимо, 4 червня Гуйяш заявив, що Угорщина готова підтримати вступ України до ЄС і НАТО в обмін на двомовну освіту угорської нацменшини.

Нагадаємо, що днями Україна вже відклала засідання Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, але, за словами Кулеби, це – не останній крок української сторони у відповідь на цей контракт.

Водночас Угорщина звинуватила Україну у втручанні у внутрішні справи через критику газового контракту з Росією. За словами міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто, угода в жодному разі не є політичною – вона є питанням енергетичної безпеки країни.

Згодом МЗС України і Угорщини викликали послів одне одного для роз'яснення ситуації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme