Угорщина у Комітеті представників країн ЄС не підтримала санкції проти Росії

Угорщина на засіданні Комітету постійних представників країн ЄС (Coreper) не підтримала введення санкцій проти Росії за визнання "Л-ДНР"

Журналіст стрічки новин

Угорщина, попри незаконне визнання "Л-ДНР" продовжує наголошувати на діалозі з Росією.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Попри те, що всі країни відкрито підтримують нові санкції щодо Росії, Угорщина продовжує просувати більш стриману реакцію на дії Кремля.

Варто додати, що таку ж думку поділяють Австрія та Італія.

Зокрема, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, чия країна залежить від російського газу, закликав не включати до санкційного списку енергоносії.

Водночас інші хочуть воліють ввести жорсткіший пакет заходів щодо російського вторгнення в Україну. Країни Балтії, Центральної та Східної Європи кажуть, що жорсткі санкції мають бути запроваджені негайно.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Багато країн світу пригрозили Путіну відповіддю за такі дії. Японія вже почала узгодження економічних санкцій проти Росії. США також США пообіцяли уже сьогодні "додаткові заходи" щодо Росії.

Щодо санкцій ЄС проти Росії, то ЗМІ пишуть, що там запровадять санкції, але не одразу.

Читайте також: Поганий мир чи добра війна: Чому за півдоби після визнання "Л-ДНР" Захід не вводить "вбивчі" санкції

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme