Зеленський провів переговори з Ердоганом після визнання Росією "Л-ДНР"

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом через визнання Росією окупаційних адміністрацій "Л-ДНР"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський провів переговори з Ердоганом…
Фото: president.gov.ua

Зокрема, Зеленський подякував Ердогану за підтримку на тлі провокативних рішень влади Росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис президента України у Twitter.

"Провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Висловив вдячність за підтримку позиції України щодо останніх провокативних рішень РФ. Також подякував за підтримку ініціативи стосовно проведення саміту держав – постійних членів Ради Безпеки ООН за участю України, Туреччини і Німеччини", – йдеться у повідомленні.

Зеленський провів переговори з Ердоганом щодо визнання Росією "Л-ДНР"

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Багато країн світу пригрозили Путіну відповіддю за такі дії. Японія вже почала узгодження економічних санкцій проти Росії. США також США пообіцяли уже сьогодні "додаткові заходи" щодо Росії.

Щодо санкцій ЄС проти Росії, то ЗМІ пишуть, що там запровадять санкції, але не одразу.

Читайте також: Поганий мир чи добра війна: Чому за півдоби після визнання "Л-ДНР" Захід не вводить "вбивчі" санкції

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme