Україна активно відстежує можливі провокації з боку РФ та ОРДЛО, – Залужний

Збройні сили України стежать за тим, щоб не допустити можливих провокацій з боку Росії чи незаконних збройних формувань, які перебувають на території окупованого Донбасу

Журналіст стрічки новин
Україна активно відстежує можливі провок…

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний в ефірі "Свободи слова" на ICTV. 

Його запитали, чи очікуються провокації з боку ОРДЛО, та який casus belli (формальний привід для оголошення війни, – ред.) може використати Росія з боку окупованого Донбасу.

– У противника завжди в запасі безліч приводів, які можуть стати casus belli. Можу сказати, що ми в очікуванні цих провокацій вже близько восьми років. Найголовніше – нам не допустити цих провокацій, – сказав Валерій Залужний.

Він нагадав про спробу провокації 12 лютого, коли російські ЗМІ почали поширювати фейки про обстріл українськими військовими Донецька.

– Ми тоді дуже швидко відреагували, зробили декілька дуже важливих заяв, що подібні звинувачення в бік Збройних сил недопустимі. Ми не можемо цього допустити на сьогодні, – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Він зауважив, що однією з задач українських військових є відстежування та швидкий аналіз тих подій, що відбувається, зокрема й в інформаційному просторі.

Валерій Залужний наголосив, що важливим моментом є слідкування за тим, щоб ЗСУ не були спровоковані і не допустили подібного військового інциденту.

14 лютого секретар РНБО заявив, що станом на зараз немає ознак того, що РФ здійснить широкомасштабний напад на територію України найближчими днями.

Повне обговорення можна подивитися у записі трансляції "Свободи слова" на сторінці Facebook чи YouTube.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme