Україна добивається спеціальних прав запозичень від МВФ

Україна домовляється з країнами "Великої сімки" та ЄС про створення механізму надання їй спеціальних прав запозичень (СПЗ), випущених МВФ

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Україна добивається спеціальних прав зап…
Фото: Рixabay

Міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, як на тлі загострення відносин з Росією наша держава намагається стабілізувати економіку.

Про це Марченко зазначив в інтерв’ю британському Reuters, передає Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

"Ми обговорюємо з країнами G7 та ЄС потенційне створення складного інструменту з перерозподілу СПЗ, раніше отриманих цими країнами, для підтримки фінансової стабільності України", –  сказав український міністр.

За його словами, це лише одна з низки ініціатив, спрямованих на стабілізацію економіки України в умовах загострення конфлікту з Російською Федерацією.

Марченко зазначив, що український уряд очікує, що Конгрес США незабаром має схвалити рішення про надання Україні суверенної кредитної гарантії на суму до $1 млрд.

Також Кабмін сподівається отримати перший транш макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 600 млн євро після схвалення цього рішення Радою ЄС (загалом обсяг програми становить 1,2 млрд євро) та 500 млн канадських доларів кредиту від Канади у березні цього року. Україна також веде переговори з Японією щодо фінансової підтримки.

"Ми зможемо отримати необхідний обсяг запозичень для фінансування нашого дефіциту та збереження макрофінансової стабільності", – резюмував міністр.

Нагадаємо, міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що за результатами перегляду програми Stand-By МВФ може виділити Україні транш $700 млн. Крім того, за результатами останнього перегляду очікується отримання додатково $1,5 млрд.

Раніше у Раді заявили, що Україна вперше в історії може виконати всі вимоги МВФ. Це дозволить їй отримати одразу два транші.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme