У Раді заявили, що Україна вперше в історії може виконати всі вимоги МВФ

Голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що вперше в історії Україна може виконати всі вимоги МВФ і отримати одразу два транші

Журналіст стрічки новин

Йдеться про те, що цього року Україна від МВФ отримала одразу $2,2 млрд

Про це він повідомив в інтерв'ю УНІАН, передає Depo.ua

"Моя позиція полягає в тому, що в України є всі шанси в цьому році отримати два транші ($2,2 млрд), виконавши вперше в історії нашої держави програму МВФ повністю", – зазначив Гетманцев.

Водночас він поки не бачить передумов планувати наступні транші.

"Щодо наступної програми я не бачу цього року якихось великих викликів, щоб ми стрімголов пірнали в нову програму з МВФ", – пояснив нардеп.

На його думку, Україні доведеться взяти ще один транш МВФ, однак, він сподівається, що це буде остання програма.

"Я не бачу у 2022 році, як, до речі, і міністр фінансів Марченко, ризиків невиплати обов'язкових платежів за державним боргом. У нас також є гарне перевиконання державного бюджету (на 9 млрд у січні). Сподіваюся, що так буде й надалі. При цьому я думаю, що ми будемо змушені взяти ще одну програму МВФ, але ми маємо зробити так, щоб це була остання програма. Щоб далі ми працювали самостійно", – резюмував Гетманцев.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВФ створює новий фонд, гроші з якого може отримати й Україна. Він кредитуватиме країни з низьким та середнім доходом для боротьби з кліматичними змінами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme