Україна дозволила іноземним військам зайти на свою територію

Верховна Рада, схваливши закон №6359, дозволила підрозділам збройних сил інших держав зайти на територію України наступного року для участі у багатонаціональних навчаннях

Журналіст стрічки новин
Україна дозволила іноземним військам зай…
Фото: Генштаб ЗСУ

Сьогодні український парламент проголосував за закон №6359 про схвалення рішення президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях. 

Про це повідомляє Depo.ua.

Цей закон дасть можливість підвищити ефективність реалізації національних програм щодо розвитку власних Збройних сил, а також збільшить фінансові надходження до національної економіки шляхом надання відповідних товарів (робіт, послуг) для підрозділів інших держав.

Фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань на території України та поза її межами 
у 2022 році, в сумі 106 548,33 тис. гривень (з яких 52 072,59 тис. гривень на території України) планується здійснити в межах асигнувань Міністерства оборони України на 2022 рік.

Нагадаємо, у листопаді заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Збройні сили України візьмуть участь у 26 багатонаціональних навчаннях у 2022 році.

У середині листопада українські військові разом із колегами з Туреччини та США провели спільні військові навчання в акваторії Чорного моря.

Читайте також: Гонка військових навчань 2021: Що Україна протиставляє Росії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme