Україна евакуювала з Афганістану майже 80 людей

Україна евакуювала своїх громадян зі столиці Афганістану Кабула

Редактор стрічки новин
Україна евакуювала з Афганістану майже 8…
Фото: Pixabay

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, український літак з Афганістану вивіз майже 80 осіб, з них лише частина українці. 

"Через зростання насилля в Афганістані Україна активізує зусилля для безпечного повернення своїх громадян додому. З Кабула сьогодні евакуювали понад 30 українців. Незабаром вони будуть у безпеці. Україна завжди прийде на допомогу своїм громадянам, що б не відбувалось у світі", – написав Зеленський у своєму мікроблозі в Twitter, передає Depo.ua.

Зеленський про евакуацію з Афганістану

Згодом Зеленський уточнив, що з Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема вісьмох українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію.

"Головне, що всі вже в безпеці", - додав він.

З Афганістану евакуювали 80 людей

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у своєму мікроблозі у Twitter, що український літак евакуював з Кабула громадян України, Нідерландів, Хорватії, Білорусі та Афганістану.

Очільник українського зовнішньополітичного відомства зазначив, що нині всі пасажири перебувають "у безпеці".

"Україна не кидає своїх і допомагає іншим. У разі подальших звернень, зробимо все для допомоги співвітчизникам та іноземцям у біді", - вказав він.

Кулеба про евакуацію українців з Кабула допис у Твіттері

Нагадаємо, вчора, 15 серпня, президент Афганістану Ашраф Гані Ахмадзай, який залишив країну перед наступом радикального руху "Талібан" на Кабул, визнав його перемогу

Довідка: Раніше бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу.

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Відомо також, що президент Афганістану Ашраф Гані Ахмадзай залишив країну. Він прямує літаком до Таджикистану, звідки вирушить у третю країну.

Водночас представники "Талібану" вже мирно увійшли до Кабулу, в тому числі і в президентський палац. 

Управління Афганістаном, за інформацією низки Telegram-каналів, було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Повідомлялося також, що у Кабулі з 21:00 вводиться комендантська година.

Крім того, бойовики "Талібану" звільнили тисячі в'язнів із в'язниць Кабула та Баграма, де перебували члени цього угруповання, а також бойовики інших ісламістських угруповань.

Читайте також: Що відбувається в зайнятому талібами Кабулі: Фоторепортаж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme