Україна готова до опалювального сезону лише на 90%

За даними органів місцевого самоврядування, фізична готовність до опалювального сезону складає понад 90%
 

Журналіст відділу новин
Україна готова до опалювального сезону л…
Фото: Pixabay

Підготовка до опалювального сезону знаходиться у фокусі уваги уряду, зокрема й Міністерства розвитку громад та територій України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Урядовий портал.

"Співробітники Мінрегіону регулярно здійснюють візити до регіонів з метою моніторингу ситуації. Йдемо за графіком", – зазначив Олексій Чернишов.

Він також зупинився і на інших напрямках підготовки до осінньо-зимового періоду, зокрема й фінансових аспектах діяльності підприємств теплопостачання.

"Ціна газу на світових ринках практично щодня змінюється. Тож у процесі підготовки до опалювального сезону важливим є укладання довгострокових договорів між підприємствами ТКЕ з ТОВ "Газопостачальна компанія" Нафтогаз Трейдинг". Газова компанія запропонувала одну з найнижчих цін на ринку – 7420 грн за тис. куб. м (з ПДВ та без інших надбавок) у рамках Обсягу I "Фіксований". Тож тарифи на опалення та гарячу воду підвищуватися не повинні", – пояснив Олексій Чернишов.

Він наголосив, що повноваження зі встановлення тарифів на тепло у новому опалювальному сезоні надано органам місцевого самоврядування.

"Кожного дня у Мінрегіоні проводимо зустрічі з головами міст та керівниками обласних держадміністрацій. Вони стосуються як фізичної підготовки, так і тарифної політики", – зауважив Чернишов.

Нагадаємо, 8 липня НКРЕКП передала місцевим органам влади право встановлювати ціну на опалення.

Як наслідок, вже цієї осені в Києві можуть на 30-40% зрости тарифи на гарячу воду та опалення. У зв'язку зі збільшенням тарифів влада столиці запроваджує так званий рекомендований авансовий платіж – 10 грн/кв. м. З 1 липня тариф на газ у Києві складає 10-12 гривень за кубометр, а до осені тільки дорожчатиме. Також подорожчає електроенергія.

8 вересня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що готовність до старту опалювального сезону становить більше 80%.

Читайте також: У Києві різко зростуть тарифи на опалення та гарячу воду: Скільки доведеться платити та як можна зекономити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme