Україна має бути учасником всіх переговорів щодо своєї безпеки, – Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував можливість проведення саміту Джо Байдена та Володимира Путіна через ескалацію на українському кордоні
 

Журналіст відділу новин
Україна має бути учасником всіх перегово…
Фото: ОП

Вирішити питання безпеки України без її присутності не вдасться.

Про це Олексій Данілов заявив на брифінгу, інформує Depo.ua.

"Якщо Путін зустрінеться з Байденом і там вирішуватимуться питання нашої країни, повірте, без нас ніхто наше питання вирішити не може. Це потім буде відбуватися тільки за нашої участі", – сказав Данілов.

Він наголосив, що Україна має бути безпосереднім учасником всіх подібних переговорів, адже йдеться саме про її майбутнє.

"Тому що ми є безпосередніми учасниками, це стосується нашої країни, нашого майбутнього. І наша позиція, позиція нашого президента чітка і зрозуміла, він її озвучив 19 лютого, ми відрізняємося від багатьох – ми в кишені нічого не ховаємо, все кладемо на стіл", – підсумував Данілов.

Нагадаємо, 20 лютого після розмови з президентом Росії Володимиром Путіним президент Франції поговорив з лідером Сполучених Штатів Джо Байденом, а тоді знову зателефонував Путіну. Макрон у неділю також телефоном поспілкувався з президентом України Володимиром Зеленським.

21 лютого президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін погодилися взяти участь саміті з обговорення "безпеки та стабільності в Європі".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme