Україна може заборонити імпорт товарів з Білорусі

Нардеп зі "Слуги народу" Олександр Дануца зареєстрував у Верховній Раді проект закону №6329 "Про ембарго на імпорт товарів, країною походження яких є Республіка Білорусь

Журналіст стрічки новин
Україна може заборонити імпорт товарів з…
Фото: Рixabay

Законопроект передбачає заборону на імпорт білоруських товарів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт парламенту.

Також документом забороняється укладення правочинів, на підставі яких у суб’єктів господарювання, які утворені та провадять діяльність відповідно до законодавства України, виникають грошові зобов’язання перед суб’єктами господарювання, які утворені та провадять свою діяльність відповідно до законодавства Білорусі.

Така діяльність дозволена лише у випадку, коли договори на імпорт були укладені до набуття чинності закону – для уникнення негативних наслідків та штрафних санкцій

Зазначені норми можуть бути переглянути у разі змін обставин – якщо у Білорусі проведуть прозорі демократичні вибори, будуть припинені утиски прав політичних діячів та журналістів, звільнені усі політв’язні.

Ухвалення проекту закону має показати зусилля України на шляху до стабілізації ситуації в Республіці Білорусь. Крім того, передбачається, що реалізація положень законопроекту сприятиме імпортозаміщенню, диверсифікації ринків та стримуватиме витік валюти з країни.

Нагадаємо, 27 жовтня ЗМІ писали, що Україна може відновити імпорт електроенергії з Білорусі від 1 листопада. Уже вже 1 листопада окружний адміністративний суд Києва скасував заборону щодо аукціонів на імпорт електроенергії з Білорусі та Російської Федерації у листопаді 2021 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme