Україна надала Польщі аварійну електроенергію

В "Укренерго" повідомили про надання аварійної допомоги Польщі 6 грудня в обсязі 945 МВт-год

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна надала Польщі аварійну електроен…
Фото: Рixabay

Надання допомоги не є комерційним імпортом електроенергії та відбулося на основі підписаного у 2019 році "Укренерго" контрактом.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Укренерго".

"У понеділок 6 грудня 2021 року з 09:00 до 16:00 (за київський часом) диспетчерський центр НЕК "Укренерго" на запит польського оператора системи передачі Polskie Sieci Elektroenergetyczne (PSE) надав енергомережі Польщі аварійну допомогу з об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України. Загальний обсяг аварійної допомоги склав 945 МВт-год (135 МВт рівним графіком впродовж семи годин поспіль)", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для надання аварійної допомоги був залучений блок №7 Добротвірської ТЕС.

Нагадаємо, 2 листопада Білорусь надала Україні 500 МВт електроенергії. Це відбулось за запитом української сторони у межах контракту про надання аварійної допомоги. Дещо згодом Україна також подала запит на допомогу від Словаччини. Йдеться про обсяг електроенергії у 100 МВт.

6 листопада Міністерство енергетики Білорусі повідомило про відновлення експорту електроенергії до України. Постачання мало відбуватися впродовж всього листопада.

В "Укренерго" пояснили також запит на постачання електроенергії з Білорусі та Словаччини. Згідно з даними компанії, причинами дефіциту потужності є підвищена аварійність на енергоблоках декількох ТЕС.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme