Україна наступного року купить у Туреччині ще безпілотників Bayraktar

2022 року Україна придбає у Туреччині партію БПЛА Bayraktar

Журналіст відділу новин
Україна наступного року купить у Туреччи…
Фото: Defense Express

Новий міністр оборони Олексій Резніков підкреслив, що це будуть українські "Байрактари".

На безпілотниках, які Україна планує придбати у Туреччині наступного року, стоятимуть українські двигуни, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони.

"Наші турецькі партнери публічно оголосили, що вони беруть українські двигуни для облаштування "Байрактарів". Ми ще додатково плануємо придбати їх у наступному році. Але це будуть українські "Байрактари", підкреслюю. Тобто виготовлені у Туреччині, але вони будуть українські, на озброєнні Збройних сил України", – заявив Резніков.

Міністр зазначив, що безпілотники будуть застосовуватися, оскільки "ми маємо боронити нашу незалежність, у тому числі, відповідно до 51 статті статуту ООН".

Нагадаємо, сьогодні, 12 листопада, Україна підписала угоду про постачання двигунів для виробництва турецького безпілотного винищувача Myus і для безпілотників Akinci.

Додамо, що 26 жовтня Збройні сили України вперше застосували на Донбасі турецькі ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2. Президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ продовжать застосовувати безпілотники проти проросійських бойовиків на Донбасі, якщо у цьому буде потреба.

Читайте також: У мережі знущаються з того, як росіяни бояться безпілотника Bayraktar: Фотожаби

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme