Україна не буде розривати дипломатичні відносини з Росією через вибори в окупованому Криму та ОРДЛО, – Кулеба

Голова МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Україна не буде розривати дипломатичні відносини з Росією через проведення виборів до Держдуми на території тимчасово окупованого Криму та з залученням мешканців ОРДЛО

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна не буде розривати дипломатичні в…
Фото: МЗС

За його словами, для такого кроку потрібні більш вагомі причини, аніж проведення виборів на тимчасово окупованих територіях.

Відповідне питання про припинення дипвідносин потрібно було порушувати ще у 2014 році, повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "Телеканал Дом".

"Дипломатичні відносини потрібно було розривати у 2014 році. Тепер має статися щось мегакатастрофічне, щоб повернутися до цього питання. Тому що розірвання дипломатичних відносин – це найвища міра покарання", – зауважив Кулеба.

Міністр додав, що користі від припинення дипломатичних відносин з Росією зараз не принесе жодної користі.

"Я розумію, що це красиве гасло, але користі нуль. У нас і так відносин практично немає, а йти просто так їх розривати – це не розумний крок", – сказав він.

Нагадаємо, вибори у Держдуму Росії тривали протягом трьох днів – 17-19 вересня.  В "ЛНР", "ДНР" і Криму відкрили "інформаційні центри" для онлайн-голосування, але більшість виборців організовано за списками вивозили автобусами і поїздами на Росію. Організації виборів на окупованому Донбасі передувала потужна інформаційна, агітаційна і пропагандистська кампанія: мешканців змушували отримувати російські паспорти, потім "СНИЛС" і реєструватися на сайті держпослуг. Проте більшість людей оформляли документи заради виплат на дітей та можливості виїхати на Росію на заробітки або на ПМЖ.

20 вересня у МЗС України  різко розкритикували заяви Росії про те, що на виборах до Держдуми в окупованому Криму були присутні міжнародні спостерігачі.

Раніше Євросоюз заявив, що не визнає російські вибори на окупованих територіях України. Після цього із подібною заявою виступили і Сполучені Штати Америки.

Читайте також: "Червона загроза" від Путіна: Що зміниться після виборів до Держдуми

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme