UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна не сяде за стіл переговорів про "демілітаризацію" та "денацифікацію", – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона не буде обговорювати з росією "демілітаризацію" та "денацифікацію" нашої країни

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна не сяде за стіл переговорів про…
Фото: president.gov.ua

За його словами, українська сторона на переговорах навіть і не порушує питання "денацифікації" та "демілітаризації" з окупантом.

Про це Зеленський заявив піл час інтерв'ю для російських ЗМІ, пише Depo.ua.

"Денацифікація та демілітаризація" – взагалі ми не обговорюємо це. Я сказав, що наша група… Ми взагалі не сядемо за стіл, якщо говоритимемо про якусь "демілітаризацію", якусь "денацифікацію". Для мене це абсолютно незрозумілі речі", – наголосив він.

Зауважимо, трохи раніше стало відомо, що Україна проведе живий раунд перемовин з рашистами у Туреччині 28-30 березня.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що на росії скиглять, що прогрес на переговорах "недостатній" для зустрічі президента Володимира Зеленського з путіним.

Довідка: 28 лютого відбувся перший раунд переговорів між Україною та Росією, 3 березня був другий тур перемовин, а 7 березня – третій раунд.

За словами Подоляка, українська та російська делегації безперервно проводять переговори у відеоформаті.

Повідомлялося також, що очільник рф володимир путін категорично відмовився зустрічатися з лідером України Володимиром Зеленським для мирних перемовин.

Втім, дещо згодом "язик путіна" Дмитро Пєсков назвав умову для проведення зустрічі двох президентів. За його словами, це можливо за умови узгодження мирного договору, який укладуть делегації на переговорах, очільниками МЗС.

Пізніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що зустріч Зеленського та путіна можуть організувати вже найближчими тижнями. За його словами, зараз російська та українська делегації залишаються при своїх позиціях, а погодження спірних моментів може зайняти від декількох днів до півтора тижня. За цей час вони мають наблизитися до мирної угоди.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme