Україна може отримати 200 млн євро на придбання нового громадського транспорту

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про ратифікацію фінансової угоди "Міський громадський транспорт України II"

Журналіст стрічки новин

Документ передбачає виділення 200 млн євро кредиту Україні від Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів.

"Ці кошти будуть спрямовані на придбання нових автобусів, тролейбусів, трамваїв і вагонів метро. Крім того, в рамках реалізації проекту передбачається будівництво і модернізація трамвайних і тролейбусних ліній та інші роботи", – розповіли у відомстві.

Громадський транспорт закуплять для таких міст:

  • Черкаси;

  • Біла Церква;

  • Кам'янське;

  • Дніпро;

  • Львів;

  • Кременчук;

  • Запоріжжя.

За словами заступника міністра фінансів Олександра Кави, якщо закон ухвалять до кінця цього року, то вже з наступного очікується підписання перших контрактів на постачання нового екологічного громадського транспорту для українських міст.

"Прийняття закону про ратифікацію даної фінансової угоди є досить важливим кроком, це дасть можливість надасть Україні правові підстави для подальшої реалізації проекту. Якщо закон буде прийнятий до кінця 2021 року, то з наступного року ми очікуємо підписання перших контрактів на постачання нового екологічно безпечного громадського транспорту для міст України", – зауважив він.

Нагадаємо, дещо раніше уряд затвердив нові правила щодо індивідуальних номерних знаків на автомобіль. Тепер у індивідуальних номерних знаках можна використовувати лише літери. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme