Україна отримала вакцини від грипу трьох виробників: Які і скільки доз

До України надійшли вакцини від грипу трьох виробників

Журналіст стрічки новин
Україна отримала вакцини від грипу трьох…
Фото: Рixabay

Зокрема, йдеться про такі вакцини від грипу, як "Ваксігрин® Тетра" – 850 тис. доз, "Інфлувак® Тетра" – 200 тис. доз й "Джісі Флю Квадривалент" – 200 тис. доз.

Усього в цьому епідсезоні очікується 1,25 млн доз вакцин від грипу, пише Depo.ua з посиланням на повідомлення Центру громадського здоров’я.

Як повідомили у Держлікслужбі України, станом на 1 жовтня видано позитивні висновки про відповідність медичних імунобіологічних препаратів вимогам державних і міжнародних стандартів на майже 151 тис. доз вакцини "Джісі Флю Квадривалент". 61 тис. доз вже можна придбати в аптечній мережі.

Також у наявності в Україні 85 тисяч доз "Ваксігрип® Тетра". А в першій половині жовтня очікується 350 тисяч доз, у другій половині місяця – ще 270 тисяч доз.

Ввезено та наразі перебуває на лабораторному контролі 200 026 доз вакцини "Інфлувак® Тетра".

В Центрі громадського здоров'я наголосили, що другий рік поспіль співпрацюють з програмою PIVI, завдяки якій в межах гуманітарної допомоги Україна отримає 30 тис. доз вакцин від грипу для щеплення медичних працівників.

Нагадаємо, нещодавно голова МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що наступного року в Харкові буде виготовлена перша українська вакцина проти грипу і COVID-19. За його словами, точні кінцеві терміни будуть відомі вже наприкінці 2021 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme