Україна отримала від Євросоюзу 1 млрд євро макрофіну

Україні надійшов мільярд євро макрофінансової підтримки від Європейського Союзу. У Києві очікують на затвердження ще 8 мільярдів допомоги

Журналіст відділу новин
Україна отримала від Євросоюзу 1 млрд єв…
Євро

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква,  передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

Кошти виділяють як довгострокову позику на пільгових умовах. Міністр фінансів Чехії Збинек Станджура зазначав, що це дасть Україні необхідні кошти для покривання нагальних потреб і забезпечення роботи критичної інфраструктури.

Ця сума надійшла з пакета допомоги на 9 мільярдів євро, який у травні запропонувала виділити Україні Європейська комісія. У липні Рада ЄС схвалила перший мільярд для Києва, проте про надання решти суми європейські партнери поки не домовилися.

Жовква каже, що розгляд цього питання блокує зокрема Німеччина. Про це ж раніше писала італійська газета Corriere della Sera з посиланням на посадовців у Києві та Брюсселі.

Журналісти розповіли, що міністру фінансів Німеччини Крістіану Лінднеру не подобається, що Брюссель хоче фінансувати проєкт коштом загальноєвропейського боргу, як це було під час розпалу пандемії коронавірусу. Так, хоча Німеччина спершу погодилася на проєкт, тепер його затягує, стверджує італійське видання.

Зазначимо, що паралельно з цим рада директорів Європейського інвестиційного банку ЄС 25 липня схвалила виділення Україні 1,59 мільярда євро.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme