Україна переходить у "жовту" COVID-зону: Ляшко назвав дату

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що, найімовірніше, з наступного понеділка – 13 вересня – Україна перейде в "жовтий" рівень епідемічної небезпеки 

Журналіст відділу новин
Україна переходить у "жовту" COVID-зону:…
Фото: Рixabay

Він нагадав, що в нашій державі нині діє адаптивний карантин.

Про це Ляшко повідомив в ефірі "Україна 24", передає Depo.ua.

"Сьогодні в нас відбулось декілька урядових зустрічей і урядових нарад, які чітко показують – Україна сьогодні перевищила індикатори, які можуть перевести країни із "зеленого" рівня епідемічної небезпеки в "жовтий", – розповів він.

Ляшко зазначив, що від Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) було подане відповідне клопотання до Кабінету міністрів.

"Цього тижня відбудеться засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення. І найімовірніше, що з наступного понеділка (13 вересня, – ред.) Україна перейде в "жовтий" рівень епідемічної небезпеки", – наголосив урядовець.

За його словами, будуть встановлені додаткові карантинні обмеження.

"Це стосуватиметься, насамперед, масових заходів. Тому в нас є ще тиждень, щоб активніше провакцинуватися. Вакцина є сьогодні в Україні і ми повинні розуміти, що вакцина – єдиний засіб захисту, запобігання перебігу хвороби середнього або тяжкого ступеню важкості. Тому треба робити все можливе для того, щоб запобігти колапсу системи охорони здоров’я", – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, дещо раніше у МОЗ розповіли, за яких умов школи перейдуть на дистанційку. Відомо, що рішення про організацію освітнього процесу буде ухвалювати педагогічна рада навчального закладу.

Читайте також: Україна найближчим часом може перейти у "жовту" COVID-зону: Що буде заборонено

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme