Україна побила історичний рекорд з доларового ВВП

Україна завершує нинішній рік з найвищим доларовим ВВП за всю свою історію

Журналіст стрічки новин
Україна побила історичний рекорд з долар…
Фото: hubs.ua

За словами першої віце-прем'єрки, міністерки економіки України Юлії Свириденко, цьогоріч доларовий ВВП становить близько $195 млрд.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

"Україна завершує 2021 рік з найвищим доларовим ВВП за всю свою історію, орієнтовно це 195 млрд доларів. Вже наступного року ми плануємо вийти на високі темпи зростання внутрішнього валового продукту завдяки старту низки програм. Зокрема, це масштабна термомодернізація житлових будинків, комплексне відновлення систем зрошення на Півдні України, масове дешеве іпотечне кредитування, активне фінансування експортерів для подальшого нарощування експорту", – повідомила Свириденко під час онлайн-зустрічі між представниками уряду України та найбільшими міжнародними інвестиційними компаніями і фондами.

Міністерка наголосила, що сьогодні в Україні складається сприятливий інвестиційний клімат. Про це свідчать макроекономічні показники, запровадження стимулів для інвесторів та дієва підтримка іноземних інвестицій з боку української влади.

Крім того, позитивний вплив мають реформи, спрямовані на підвищення прозорості податкової системи, підтримку бізнесу та посилення захисту прав інвесторів. Під час зустрічі урядовці запевнили, що геополітична ситуація є стабільною і не впливає на економіку України.

Представники Кабміну зазначили, що Україні вдалося подолати кризу, пов’язану з початком бойових дій на території держави в 2014 році та створити сприятливий мікроклімат для інвестування в українську економіку. Наразі найпривабливішими для інвестицій є такі кластери, як інфраструктура, машинобудування, енергетика, зокрема, термомодернізація житлового фонду, сфера ІТ та будівництво. За оцінками експертів, саме в цих галузях інвестиції мають найбільший ефект.

Зазначимо, раніше ЗМІ писали, що рекордні 2,5 млрд гривень, які держава цього року планує інвестувати у реконструкцію регіональних аеропортів, мають "відбитися" зростанням ВВП конкретних областей та всієї країни.

Тим часом Міжнародний валютний фонд погіршив оцінку зростання валового внутрішнього продукту в Україні у 2021 році з 4% до 3,5%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme