Україна пообіцяла МВФ розрахуватись із боргами перед усіма "зеленими" інвесторами вже цього року

Україна до кінця 2021 року в межах отриманого 24 листопада другого траншу Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by зобов'язалася погасити заборгованість перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел

Журналіст стрічки новин
Україна пообіцяла МВФ розрахуватись із б…
Фото з Facebook-сторінки Міжнародного валютного фонду

Наша держава має розрахуватися з виробниками ВДЕ до кінця 2021 року та забезпечити 100% розрахунки перед ВДЕ-генерацією з 2022 року.

Про це йдеться у тексті меморандуму України та МВФ, пише Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".

"Ми активізуємо наші зусилля щодо запобігання накопиченню квазіфіскального дефіциту в енергетичному секторі. З цією метою ми зобов'язуємось ліквідувати заборгованість перед виробниками відновлюваної енергії та запобігти накопиченню боргу в майбутньому", – йдеться в тексті оновленого меморандуму про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ по програмі stand-by.

Нагадаємо, 22 листопада МВФ схвалив надання Україні майже 700 мільйонів доларів траншу. Продовження виконання програми stand-by дасть можливість Україні отримати наступні транші від МВФ загальним обсягом понад два мільярди доларів.

Відомо, що спільна програма stand-by між Україною та МВФ на суму п'ять мільярдів доларів була затверджена 9 червня 2020 року. Вона спрямована на подолання наслідків пандемії COVID-19, зміцнення результатів та продовження реалізації важливих структурних реформ в Україні.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme