Україна потрапила у ТОП-5 рейтингу використання криптовалют

Україна посіла четверту позицію в рейтингу глобального індексу сприйняття криптоактивів у 2021 році

Журналіст відділу новин
Україна потрапила у ТОП-5 рейтингу викор…
Фото: Ріxabay

Про це свідчать дані американської аналітичної компанії Chainalysis. Україна випередила, зокрема, таких потужних гравців на міжнародному крипторинку, як США та Китай.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства цифрової трансформації.

Зазначається, що минулого року США посіли шосте місце за глобальним індексом впровадження, а Китай – четверте. Цього ж року США посідають восьме, а Китай – 13 місце у відповідному рейтингу. 

Аналітики наголосили, що в Україні нині – найбільший обсяг транзакцій з криптоактивами серед учасників ринку у світі.

Заступник міністра з питань розвитку IT Олександр Борняков зауважив, що українці активно користуються криптоактивами та вміють на них заробляти.

"Одна з пріоритетних цілей нашого міністерства – забезпечити всі необхідні умови для діяльності та розвитку криптокомпаній в Україні. Переконаний, що створення якісно правового поля для роботи на ринку віртуальних активів посилить позицію України як юрисдикції на міжнародній мапі", – додав він.

У Мінцифри уточнили, що четверта сходинка, яку посіла Україна в цьогорічному рейтингу, свідчить про прагнення наших громадян до використання криптоактивів та необхідність створення правових механізмів для подальшого розвитку криптоіндустрії в нашій країні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна потрапила у ТОП-10 країн, де торік найбільше заробили на біткоїні.

Довідка: Провідна блокчейн-компанія Chainalysis щороку публікує аналітичні звіти щодо рівня поширення криптоактивів серед бізнесу та населення. Американські блокчейн-фахівці відзначають, що впровадження й використання криптоактивів стрімко зросло за останній рік, а зміни в країнах, що сприяють цьому, свідчать про те, що криптоактиви – дійсно глобальне явище.

Читайте також: Біржа криптовалюти: у чому її особливості

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme