Україна потрапить в наступну хвилю розширення ЄС, – Кулеба

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що Україна може потрапити до наступної хвилі розширення Європейського Союзу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна потрапить в наступну хвилю розши…
Фото: Прес-служба МЗС

Разом з Україною у цій хвилі також будуть країни Асоційованого Тріо – Грузія та Молдова.

Про це Кулеба заявив під час перемовин з віце-прем'єром Молдови Ніку Попеску, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС.

Зазначається, що сторони домовилися синхронізувати дії в контексті підготовки до саміту Східного партнерства в грудні та втілення амбітного плану Асоційованого Тріо щодо вступу в ЄС.

"Переконаний, що країни асоційованого тріо будуть в наступній хвилі розширення Європейського Союзу", – наголосив Кулеба.

Водночас, Попеску виказав Україні вдячність за активну роль у врегулюванні ситуації на Придністров'ї. Він також підтвердив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Нагадаємо, 29 вересня ЗМІ поширили інформацію, що кілька країн Євросоюзу підняли питання про можливість скасування безвізового режиму для низки третіх країн, серед яких Україна, Молдова, Грузія та країни Західних Балкан.

Віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що ці повідомлення не відповідають дійсності.

Читайте також: Асоціація з ЄС, Томос і безвіз: ТОП-10 міжнародних перемог незалежної України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme