Україна працює над тим, аби збільшити фінансову підтримку від США до $1 млрд на рік

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про початок діалогу з Конгресом США щодо збільшення фінансової підтримки до 1 мільярда доларів на рік

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна працює над тим, аби збільшити фі…
Фото: Рixabay

За його словами, у Конгресі вже є достатньо сил, які підтримують таку ініціативу, а значна частина цієї суми має йти саме на безпековий сектор.

Про це Кулеба сказав під час онлайн-брифінгу у Нью-Йорку, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Кабміну.

"Клуб держав, які отримують від США мільярд і більше доларів допомоги на рік – це "клуб обраних". Це краще будь-яких загальних статусів, бо це реальна практична допомога, і ми працюємо над її залученням", – зауважив він.

Зазначається, що у діалозі США та України питання зміцнення протиракетної та протиповітряної оборони є одними з найбільш пріоритетних.

Нагадаємо, ще у серпні 2019 року 45-й президент США Дональд Трамп доручив переглянути програму фінансування України в галузі безпеки. Це було зроблено нібито для того, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах США.

Через місяць адміністрація США зняла блокування $250 млн, призначених для України.

У грудні 2020 року американський парламент затвердив чинний оборонний бюджет із "традиційними" $250 млн для України.

Нещодавно посол України у США Оксана Маркарова повідомила, що у Конгресі США зареєстрували проект оборонного бюджету на 2022 фіскальний рік. Виходячи з нього, розмір безпекової допомоги Україні пропонували збільшити з нинішніх $250 млн до $300 млн.

22 вересня Комітет із правил Палати представників США – нижня палата Конгресу США – ухвалив поправки до проекту оборонного бюджету США на 2022 рік. Вони передбачають, зокрема, збільшення військової (безпекової) допомоги Україні на $50 млн (до $300 млн).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme