Конгрес США може збільшити розмір військової допомоги Україні

У Конгресі США зареєстрували проект оборонного бюджету на 2022 фіскальний рік. Виходячи з нього, розмір безпекової допомоги Україні можуть збільшити з нинішніх $250 млн до $300 млн

Журналіст відділу новин
Конгрес США може збільшити розмір військ…
Фото: Прес-служба СБУ

Україна сподівається на затвердження такого бюджету обома палатами Конгресу США.

Про це написала посол України у США Оксана Маркарова у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Вдячні конгресменам і сенаторам за пропозицію збільшити розмір безпекової допомоги Україні до 300 млн доларів в оборонному бюджеті США на 2022 рік (NDAA FY2022). Дуже сподіваємося, що виділення цієї суми буде погоджене і затверджене обома палатами Конгресу США", – йдеться у її дописі.

Отже, у запропонованому оборонному бюджеті США затверджені витрати на сприяння безпеці України пропонується збільшити на $50 млн.

Конгрес США може збільшити розмір військової допомоги Україні

Зазначимо, що ще у серпні 2019 року 45-й президент США Дональд Трамп доручив переглянути програму фінансування України в галузі безпеки. Це було зроблено нібито для того, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах США.

Через місяць адміністрація США зняла блокування $250 млн, призначених для України.

У грудні 2020 року американський парламент затвердив чинний оборонний бюджет із "традиційними" $250 млн для України.

Нагадаємо, дещо раніше американське видання Politico написало, нібито конгресмени включили поправку до законопроекту про оборону на 2022 рік, якою пропонують адміністрації президента США Джо Байдена продати або передати Україні нові системи протиповітряної і протиракетної оборони.

В Офісі президента у відповідь заявили, що це – перші результати домовленостей, які були досягнуті під час візиту лідера України Володимира Зеленського до США.

Водночас у Білому домі не змогли підтвердити, що США планують надати Україні системи протиповітряної і протиракетної оборони "Залізний купол".

Довідка: Система "Залізний купол", створена ізраїльською оборонною компанією Rafael у партнерстві з Raytheon, наразі є одним із найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. За даними військових, вона збила близько 90% ракет, випущених по Ізраїлю за останні кілька років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme