Україна продаватиме м'ясо Чорногорії

Україна домовилася з Чорногорією про експорт м'ясних напівфабрикатів

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Україна продаватиме м'ясо Чорногорії…
Фото: Pixabay

Україна та Чорногорія погодили форму сертифіката на експорт з України м'ясних напівфабрикатів, призначених для споживання людиною.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт МЗС України.

"Для того, щоб бути сильною, Україна потребує збільшення експорту товарів та послуг, зростання валютних надходжень та сплачених податків до державного бюджету. Українські дипломати спільно з Держпродспоживслужбою продовжують працювати над тим, щоб знімати перепони на шляху українських товарів за кордон", – сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За словами голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, Україна тісно співпрацює з Чорногорією за багатьма товарними позиціями. З початку року перелік розширився на деякі м'ясні продукти та напівфабрикати.

Зазначимо, країни раніше погодили форми сертифікатів на експорт з України до Чорногорії молочних продуктів, меду, м'яса птиці та яєць.

В МЗС додали, що у 2021 році МЗС і Держпродспоживслужба відкрили або відновили доступ на іноземні ринки для 81 групи українських товарів у 21 країні світу.

Нагадаємо, Україна опустилась на четверте місце за поставками агропродукції до ЄС. За даними моніторингу обсягів торгівлі сільськогосподарськими товарами, у період з січня по вересень 2021 року Україна посіла четверту позицію серед країн-імпортерів ЄС.

А в 2019 році Україна посідала третє місце в списку головних постачальників агропродовольчої продукції в Європейський Союз.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme