Україна продовжить працювати з Німеччиною щодо надання озброєнь

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба порушував на зустрічі з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок питання надання Україні оборонних озброєнь
 

Журналіст відділу новин
Україна продовжить працювати з Німеччино…
Фото: МЗС

Дмитро Кулеба пообіцяв, що діалог з Німеччиною щодо надання Україні озброєння буде продовжений.

Про це Кулеба заявив на спільній з Бербок прес-конференції у Києві, інформує Depo.ua.

"Сьогодні ми обговорили з міністром питання постачання озброєнь до України з Німеччини. Я навів аргументи та позицію української сторони. Але насамперед нам дуже хочеться, щоб спрацював саме дипломатичний трек і щоб ті зусилля, яких ми зараз з Німеччиною докладаємо для досягнення результату в нормандському форматі, дали свій результат", – сказав Кулеба.

Він додав, що Україна знає, де і яку зброю може отримати та як її використовувати виключно для захисту держави.

"Ми над цим щоденно працюємо і маємо дуже непогані результати. Наш діалог з Німеччиною з цього питання також продовжиться", – зазначив очільник МЗС України.

Нагадаємо, 31 грудня 2021 року нова міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок ухилилася від прямої відповіді про можливе постачання зброї Україні.

6 січня 2022 року Анналена Бербок заявила, що Німеччина підтримує ЗСУ медикаментами та допомагає лікувати українських солдатів, але дала зрозуміти – Берлін не постачатиме Києву зброю.

17 січня 2022 року речниця МЗС ФРН Андреа Зассе заявила, що Німеччина не змінила свого ставлення щодо питання надання Україні оборонної зброї.

Читайте також: Військова допомога Заходу: Яку зброю і техніку отримала Україна у 2021 році

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme