Україна ратифікувала угоду про "відкрите небо" з Євросоюзом

Український парламент ратифікував угоду з Євросоюзом про спільний авіаційний простір

Редактор стрічки новин
Україна ратифікувала угоду про "відкрите…
Фото: Рixabay

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами про спільний авіаційний простір.

За відповідний законопроект №0144, який подав до парламенту президент Володимир Зеленський, проголосували 311 народних депутатів, передає Depo.ua.

Метою законопроекту є виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності Угоди між Україною, з однієї сторони,  та Європейським Союзом і його державами членами, з іншої сторони, про спільний авіаційний простір, укладеної 12 жовтня 2021 року.

Угода передбачає поступове створення спільного авіаційного простору між Україною та Євросоюзом і його державами-членами, що ґрунтується, зокрема, на ідентичних правилах у сфері безпеки польотів, авіаційної безпеки, організації повітряного руху, захисту навколишнього середовища, захисту прав споживачів, систем комп’ютерного бронювання, а також на ідентичних правилах стосовно соціальних аспектів. З цією метою ця угода встановлює обов’язкові правила, технічні вимоги, адміністративні процедури, базові експлуатаційні стандарти та імплементаційні норми, що застосовуються між сторонами.

Зазначений спільний авіаційний простір функціонуватиме на засадах вільного доступу до ринку авіаперевезень та на рівних умовах конкуренції.

"Реалізація угоди позитивно впливатиме на ринкове середовище, забезпечення захисту прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави; розвиток регіонів, ринок праці, рівень зайнятості населення", — сказала голова Комітету Верховної ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе, представляючи документ у сесійній залі. 

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект про ратифікацію угоди про спільний авіаційний простір з Євросоюзом. 

12 жовтня 2021 року на саміті Україна-ЄС підписали угоду про "відкрите небо". Договір про "відкрите небо" дасть Україні право призначати свої авіакомпанії для польотів в будь-які країни-члени ЄС.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme