Україна розраховує побачити перспективу членства у НАТО на Мадридському саміті, – Стефанішина

Віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина висловила сподівання побачити на Мадридському саміті НАТО перспективу вступу до Альянсу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна розраховує побачити перспективу…
Фото: КМУ

За її словами, саме такий крок НАТО стане юридичними "гарантіями безпеки", які зараз вимагає Росія.

Про це Стефанішина заявила під час спецмарафону до Дня єдності, пише Depo.ua.

"Ми розуміємо, що членом Альянсу в цей день (Мадридського саміту, – ред.) ми не станемо, але стверджуючи стратегію на 10 років, яку бачить для себе НАТО, ми хочемо там бачити перспективу членства", – наголосила вона.

Стефанішина додала, що Україна не буде йти на жодні поступки у питанні щодо членства у НАТО.

Зауважимо, напередодні президент Росії Володимир Путін заявив, що відстрочка вступу України в НАТО нічого не змінює, і це питання потрібно вирішити зараз і мирними засобами.

Нагадаємо, 1 грудня 2021 року Путін запропонував розпочати переговори із Заходом про гарантії нерозширення НАТО на схід. Російська влада напряму заявляє, що не хоче, аби Україна та Грузія вступили до НАТО. Йдеться про вимогу дезавуювати рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про вступ цих країн до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нагадав про рішення союзників щодо членства України в НАТО. Він заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним. І Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

Читайте також: Україна і "НАТО-плюс": Що передбачає ідея США і наскільки вона реальна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme