Україна та Ізраїль хочуть взаємно визнати COVID-сертифікати

Україна та Ізраїль планують взаємно визнати COVID-сертифікати найближчим часом

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна та Ізраїль хочуть взаємно визнат…
Фото: Pixabay

Президент України Володимир Зеленський обговорив важливість взаємного визнання документів з очільником Ізраїлю Іцхаком Герцогом.

Про це вони говорили під час зустрічі у Києві, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зазначається, що зараз важливо, аби дві країни координували зусилля для подолання пандемії коронавірусу. Для цього дві держави планують взаємно визнати сертифікати про вакцинацію.

"Президенти України та Ізраїлю також відзначили важливість координації зусиль для подолання пандемії коронавірусу COVID-19, в тому числі шляхом взаємного визнання найближчим часом сертифікатів про вакцинацію, і привітали двосторонню співпрацю в цій сфері", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 серпня Європейський Союз офіційно визнав, що українські сертифікати вакцинації від коронавірусу у застосунку "Дія" відповідають його зразку.

Відомо, що сертифікат вакцинації від коронавірусу є документом у додатку "Дія", який підтверджує статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусу. Сертифікат з’явиться поруч з іншими цифровими документами в "Дії". 

31 серпня уряд Латвії визнав електронні сертифікати про вакцинацію в українському державному мобільному застосунку "Дія".

Читайте також: Що потрібно знати про COVID-сертифікати: Відповіді на найпоширеніші питання

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme