Україна та Словаччина домовилися про збільшення імпорту газу

Гендиректор "Оператора ГТС України" Сергій Макогон повідомив про домовленість зі словацьким оператором про збільшення потужностей для імпорту газу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна та Словаччина домовилися про збі…
Фото: ОГСТУ

Йдеться про збільшення імпорту газу зі Словаччини на 15 мільйонів кубометрів на добу через "Будніце".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ОГСТУ.

Зазначається, що загальний обсяг гарантованих потужностей на період з 4 лютого до 31 березня 2022 року буде становити 42 мільйона кубометрів газу на добу.

"Таким чином, на додачу до угорського маршруту, який ми впровадили наприкінці минулого року, Україна отримує додаткові потужності по словацькому напрямку. Це підвищує надійність постачань газу та посилює енергетичну безпеку країни", – наголосив Макогон.

Зауважимо, напередодні повідомлялося, що 1 лютого Україна вперше розпочала фізичний імпорт газу з Угорщини. Раніше українська ГТС працювала лише у напрямку з України до Угорщини, а тепер газ транспортувати можна й в іншому напрямку.

Як відомо, ОГТСУ домовився з угорським FGSZ про подовження гарантованих потужностей для транспортування природного газу з Угорщини в Україну до 30 вересня 2022 року. Договір дозволяє фізично транспортувати до України до 8 млн куб. м природного газу щодоби (2,9 млрд куб. м на рік). Водночас Словаччина забезпечує прокачування 27 млн куб. м.

Нагадаємо, у 2021 році повідомлялося, що Угорщина може прокачати в Україну 700 млн кубів газу на початку 2022 року. Йдеться про прокачування газу реверсом протягом перших трьох місяців 2022 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme