Україна в НАТО: Туреччина не проти розширення Альянсу

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу підтвердив позицію країни щодо розширення НАТО

Журналіст відділу новин
Україна в НАТО: Туреччина не проти розши…
Фото: Pixabay

Відповідаючи на питання щодо можливого членства України в НАТО, Чавушоглу заявив, що Туреччина в принципі не проти розширення Альянсу та вступу до НАТО нових членів.

За його словами, ця позиція повністю узгоджена з президентом Реджепом Ердоганом, передає Depo.ua із посиланням на Anadolu.

Втім, щодо ситуації на кордоні Росії та України Чавушоглу заявив, що обом країнам варто було б знизити градус напруги.

"Туреччина вірить у ефективність курсу на баланс між стримуванням та діалогом. Україні чи якійсь державі ніхто не зможе допомогти лише за допомогою санкцій", – зазначив очільник МЗС Туреччини.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував на важливості надання Україні плану дій щодо членства в НАТО.

6 лютого в Брюсселі під час прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО і надають їй практичну допомогу в здійсненні реформ для наближення до стандартів, досягнення яких є умовою для членства в організації.

4 квітня Зеленський привітав НАТО з днем народження і попросив ПДЧ для України. Також він закликав Канаду допомогти з планом дій щодо членства в НАТО.

У середині листопаду Столтенберг заявив, що Україна поки не може стати членом Альянсу, оскільки немає консенсусу щодо цього всередині організації.

А у кінці листопада генсек НАТО підтвердив рішення про майбутнє членство України в НАТО, додавши, що Росія не має права вето.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme