Україна відновлює експорт електроенергії, — Міненерго

Міністр енергетики Герман Галущенко підписав розпорядчий документ, що дозволяє розпочати процес відновлення експорту електроенергії в умовах профіциту утворювальної потужності. Експортувати будуть за умови забезпечення світлом українських споживачів

Журналіст відділу новин
Україна відновлює експорт електроенергії…
Герман Галущенко

Про це повідомило Міністерство енергетики, передає Depo.ua.

"Енергосистема вже майже два місяці працює без обмежень споживачів, із запасом потужності. Найскладнішу зиму пройдено. Наступний крок — відкриття експорту електроенергії, що дозволить залучити додатковий фінансовий ресурс для необхідної відбудови знищеної та ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури", — зазначив Герман Галущенко.

Він додав, що експорт буде працювати за умови забезпечення українських споживачів електроенергією та може бути припинений у разі зміни ситуації.

У Міненерго зазначили, що дозволена європейською мережею операторів системи передачі ENTSO-E потужність для експорту становить 400 МВт. А втім, фактичні обсяги можуть коливатися залежно від часу доби та кон’юнктури ринку.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Україна припинила експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об'єктів.

Україна експортувала електроенергію до Молдови та країн ЄС торік із червня до 11 жовтня. За цей період було реалізовано 2,6 млрд кіловат-годин, зазначили у міністерстві. З отриманих експортерами прибутків на підтримку пільгової ціни для населення було сплачено 2,8 мільярда гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme