Україна виходить ще з однієї угоди СНД

Україна вийде з угоди про увічнення пам’яті про мужність і героїзм народів держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років

Журналіст стрічки новин

Сьогодні документ схвалив український уряд. Тепер його направлять до Верховної Ради.

Про це пише Depo.ua із посиланням на засідання уряду 23 лютого.

У проекті постанови йдеться, що він підготовлений, враховуючи збройну агресію Російської Федерації проти України, як однієї з країн учасниць зазначеної угоди. Втім, існують суттєві відмінності в Україні та інших країнах учасницях Угоди комеморативних практик та законодавства у питаннях вшанування пам’яті учасників Другої світової війни.

На думку авторів документа, наша держава не залучена до механізмів реалізації угоди. До того ж Україна ніколи не була членом Ради міністрів оборони СНД.

Угода була підписана 3 вересня 2011 року у м. Душанбе та ратифікована із застереженням законом України від 18 квітня 2013 року.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада ухвалила закон про вихід України з угоди про створення та діяльність Антитерористичного центру СНД. Ухвалення цього документу створить додаткові правові та політичні підстави для захисту національних інтересів України в умовах збройної агресії Росії та підвищення авторитету України як самодостатньої держави, що бере участь лише в ефективному для неї та такому, що відповідає її національним інтересам, міжнародному співробітництві.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme