Україна вимагає публічного спростування заяви голови ВМС Німеччини щодо Криму

Міністерство закордонних справ України вважає категорично неприйнятними висловлювання командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха щодо втрати Україною тимчасового окупованого Криму

Журналіст відділу новин
Україна вимагає публічного спростування…
Фото: МЗС України

Україна вимагає від Кая-Ахіма Шенбаха та уряду Німеччини публічного спростування цих слів.

Про заявив речник МЗС України Олег Ніколенко, інформує Depo.ua.

"Кримський півострів може бути втрачений лише в уяві німецького віце-адмірала. Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які виявлятимуть рішучість в протидії державі-агресору. У зв'язку з цим потребує роз'яснення з боку німецького уряду, як слова командувача ВМС корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи", – заявив Ніколенко.

Він додав, що у МЗС були особливо здивовані почути сентименти Шенбаха про необхідність відновлення діалогу з Росією  у той час, коли кількість жертв російської агресії вже перевищила 14 тисяч, понад стотисячна армія Росії вишикувалася вздовж українського державного кордону, на Донбасі продовжують гинути люди від російських куль, а Крим перетворився на ґетто прав людини та озброєний до зубів авіаносець, що становить загрозу усьому Чорноморському регіону.

"Навіть намагання зрозуміти Путіна з боку командувача ВМС Німеччини повинно мати свої моральні, політичні та безпекові межі. У цьому випадку ці межі грубо порушені" – зазначив Ніколенко.

Він також звернув увагу, що на території самої Німеччини російські спецслужби знищуюють політичних опонентів, проводять дезінформаційні кампанії та намагаються втручатися у внутрішні справи.

"Вимагаємо публічного спростування висловлювань командувача ВМС з боку уряду Німеччини, які підважують суверенітет та територіальну цілісність України і підривають зусилля із деескалації безпекової ситуації в Європі", – заявив речник МЗС.

Нагадаємо, 22 січня голова ВМС Німеччини, віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах публічно заявив, що Крим залишиться російським назавжди, а Путін заслуговує на повагу.

Перед цим, 19 січня, віце-прем'єр і міністр економіки Словаччини Ріхард Сулик заявив, що Крим залишиться частиною Російської Федерації, і що потрібно скасувати проти неї санкції.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на слова Сулика, назвавши його заяву заохоченням Росії до подальшої агресії.

Після цього, 20 січня, прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер запевнив Україну, що уряд Словаччини не здійснить жодних дій, які б виправдовували окупацію Росією Криму.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme