UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна заборонила російським суднам входити у внутрішні води

В Україні від 1 січня 2022 року набув чинності закон про заборону доступу до внутрішніх вод нашої держави для суден під прапором Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна заборонила російським суднам вхо…
Фото: ВМС ЗСУ

Йдеться про заборону на доступ до внутрішніх вод України для суден під прапором держави-агресора, які перевозять пасажирів та вантаж між річковими портами.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відповідний документ на сайті Верховної Ради.

Окрім цього, під заборону потрапляють каботажні рейси російських суден. Зокрема, заборонено реєстрацію російських плавальних засобів у Державному судновому реєстрі України.

Згідно з документом, до внутрішніх вод країни належать такі річки, як Дністер, Дунай та Дніпро.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у коментарі The Washington Post заявив, що ситуацію з безпекою в Азовському морі диктує Росія. Міністр зазначив, що з точки зору безпеки в Азовському морі домінує Росія, і цю перевагу РФ може використати в разі вторгнення в Україну.

Довідка: 9 грудня, у Федеральній службі безпеки Росії повідомили, що корабель ВМС України "Донбас" рухається у бік Керченської протоки. У Штабі ООС назвали таку заяву "фейком", пояснивши, що в жодні "чутливі зони" в Азовському морі корабель не заходив.

Міністр оборони Олексій Резніков відповів, що це лише черговий інформаційний вкид Росії. Глава Міноборони зауважив, що Росія продовжує маніпулювати, називаючи "інцидент" провокацією. Він додав, що корабель "Донбас" є пошуково-рятувальним судном, яке не має зброї на борту.

У посольстві США прокоментували заяви Росії про рух корабля ВМС України "Донбас" біля Керченської протоки 9 грудня. Там заявили, що обмеження у Керченській протоці є черговим проявом агресії Росії проти України, а українські кораблі мають повне право проходити через протоку. 

Також нагадаємо, що раніше секретар РНБО Олексій Данілов поінформував, що біля кордонів України на відстані 200 км знаходяться 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Читайте також: Знову "Донбас": Що що це за корабель, який постійно бісить російських окупантів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme